Cold Start

tien1207

Well-Known Member
these two days has been experiencing strong vibration/shaking when cold start for about 3 seconds. First time encounter this strong vibration/shaking. only happens when cold start in the morning other than that engine starts as per normal for the day. anyone encounter this? any advise? my ride is E90 PreFL
 
Re: Cold Start

Have a check on your engine mounting.


Cheers ~~~
 
Re: Cold Start

Agree likely to be engine mount since pre FL. After few years, one should replace those mounts. Might as well replace other hoses etc if you're replacing the mounts since majority labour cost is there already.
 
Re: Cold Start

JuzMe;1033744 said:
Agree likely to be engine mount since pre FL. After few years, one should replace those mounts. Might as well replace other hoses etc if you're replacing the mounts since majority labour cost is there already.

Engine mounting had changed last month. anyway will have to go workshop check on it.
 
Re: Cold Start

tien1207;1033765 said:
Engine mounting had changed last month. anyway will have to go workshop check on it.
Hopefully wasn't caused in the process of changing the mounts
 
Re: Cold Start

Diagnose out to be misfiring of 2 of my cylinders. anyone have any idea of this problem?
 
Re: Cold Start

Red_Bean_Bun;1035016 said:
Coil pack or spark plugs ?

cant confirm. but spark plugs changed about 6 months ago. so i guess most probably is coil pack, but if worse might be injector..
 

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
82,718
Messages
1,019,211
Members
70,963
Latest member
OneTab
Ad | 📈Learn Trading Strategies, Lessons and Setups
Back
Top